Madrid

L'IPC avançat se situa en el -1% al setembre i suma set caigudes consecutives

Els preus continuen caient, per setè mes consecutiu. La inflació anual ha baixat un 1%, de setembre a setembre. Això són dues dècimes menys que el mes anterior, segons l'IPC avançat, que acaba de fer públic l'Institut d'Estadística. Aquesta dada es calcula per enviar-la a l'oficina d'estadística comunitària. La definitiva se sabrà d'aquí a dues setmanes, tot i que normalment coincideix o hi ha molt poca diferència, amb una variació d'una o dues dècimes.

Actualitzat
La inflació anual ha baixat un 1%, de setembre a setembre, segons l'IPC avançat, que ha fet públic l'Institut d'Estadística. Si es confirma aquesta dada -d'aquí a dues setmanes- seran set mesos seguits en negatiu.

La nova dada en negatiu arriba després que a l'agost l'indicador moderés el seu descens (-0,8%), ja que a partir d'aquest mes ha desaparegut l'efecte que ha tingut la diferència interanual dels preus del cru.

Després de l'escalada de preus d'inicis de l'any passat, el preu del petroli va començar a caure a mitjans 2008, i per això el seu efecte sobre la inflació es va notar sobretot a l'agost, quan els preus van arribar al seu mínim històric, amb una taxa negativa del -1,4%.

Les dades de l'INE corresponen a l'indicador avançat de l'IPCA, que mesura els preus de forma harmonitzada amb la resta de països de la zona de l'euro. No obstant això, la dada definitiva no acostuma a oscil·lar més d'una o dues dècimes.
Anar al contingut