El preu de l'electricitat ha pujat i això està repercutint en l'IPC (EFE)
El preu de l'electricitat ha pujat i això està repercutint en l'IPC (EFE)

L'IPC avançat de maig situa la inflació al -1%

Els càlculs de l'INE fan pujar una dècima, del -1,1% al -1%, i ho atribueix a la pujada de l'electricitat i als preus dels viatges organitzats

Actualitzat

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha fet públics aquest dilluns els resultats dels càlculs de la inflació amb què es tancarà el mes de maig. Segons la nota de premsa de l'INE, L'IPC interanual a Espanya pujarà aquest mes una dècima, del -1,1% al -1%. Segons han explicat, aquest augment és atribuïble d'una banda a la pujada del preu de l'electricitat, mentre que el 2015 va baixar.

També s'atribueix aquesta variació als preus dels viatges organitzats. Aquest any han baixat, però menys que l'any passat, i això hauria ajudat al lleuger augment de preus que es calcula que hi haurà el maig.

IPC negatiu gairebé tot el 2015 i des qeu va començar el 2016

L'IPC interanual és negatiu des del juliol del 2015, amb una baixada fins el setembre. Després va tornar a pujar, fins el desembre, que va quedar fixat al 0%. Des de llavors ha baixat força i els últims mesos s'ha estabilitzat al voltant del -1%. Abans del juny del 2015, però, l'IPC ja fa força mesos que està en negatiu:

Anar al contingut