El director del Martin Luther King Research and Education Institute, Clayborne Carson, en una imatge d'arxiu (Universitat de Virgínia)

L'Institut Luther King diu que "s'ha distorsionat" la seva opinió sobre l'independentisme

RedaccióActualitzat

El director del Martin Luther King Research and Education Institute, Clayborne Carson, creu que es va malinterpretar el fet que ell hagués dit que Martin Luther King s'hauria oposat a la independència de Catalunya quan se li va preguntar sobre si estava justificat que els sobiranistes facin servir el nom de l'activista afroamericà per la seva causa.

En un article publicat al seu blog, el director del Martin Luther King Research afirma que les declaracions que ahir va publicar El Confidencial no són exactes i estan distorsionades i diu que vol puntualitzar-ne sis apunts per corregir el malentès. En primer lloc, diu que ell no pot parlar "per boca de King":

"Jo no parlo per boca de King ni vull endevinar les seves opinions sobre un tema que ell mai va tractar en la seva vida."

"He dedicat les últimes tres dècades a estudiar el que King va dir realment durant la seva vida, més que especular sobre el que hauria pogut dir si la seva vida no s'hagués interromput pel seu assassinat."

Clayborne Carson matisa la publicació i afirma que ell se sent satisfet quan qualsevol moviment tria fer servir les estratègies de l'activista nord-americà i els principis de la resistència no violenta com ho ha fet l'independentisme català.

Carson també afirma que sempre l'afecta quan manifestants i líders "són reprimits de manera violenta per la policia i els funcionaris del govern".

El director de l'Institut Martin Luther King ha expressat malestar per haver estat "citat erròniament" en aquestes declaracions sobre el sobiranisme català i, segons ell, es va distorsionar el que va dir. Carson diu que ell va expressar el seu "escepticisme" que es puguin comparar "l'opressió als catalans i la dels negres americans":

"Jo vaig expressar el meu escepticisme que aquestes dues situacions siguin directament comparables."

Tot i que ha vingut en diverses ocasions a Barcelona i ha llegit diversos articles sobre el moviment independentista, Clayborne Carson afirma que ell no és "cap expert en aquesta àrea". També diu que mai s'ha entrevistat amb cap líder català i manifesta el seu desig de fer-ho en un futur.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut