Uns alumnes en una aula escolten la professora.
Uns alumnes en una aula escolten la professora. (Foto: Reuters)
Lleida

L'institut Joan Oró de Lleida és el primer centre de Catalunya que ofereix l'ESO en anglès

El centre actualment imparteix un 25% de les assignatures no lingüístiques en anglès, però amb aquest projecte, batejat amb el nom "Whats-ep", es podrà fer tota l'ESO en anglès. Però només podran fer-ho els alumnes que a les proves de 6è de Primària tinguin un nivell mitjà alt o elevat en totes les matèries lingüístiques.

RedaccióActualitzat

L'institut Joan Oró de Lleida es convertirà en el primer centre públic de Catalunya on es pot fer l'ESO en anglès. Actualment, el centre ja imparteix un 25% de les matèries no lingüístiques en anglès, però amb aquest projecte, batejat amb el nom "Whats-ep", es podrà fer tota l'ESO en anglès a partir de dilluns vinent.

Un dels grups de l'institut farà el 40% de les matèries en aquesta llengua i aquest percentatge s'anirà incrementant fins a arribar al 80% a l'últim curs. Tot i que el nombre d'hores en què el català es farà servir com a llengua vehicular es reduirà, els professors del centre estan convençuts que es mantindrà el nivell tant en llengües com en la resta de matèries.

Aquest projecte, avalat pel Departament d'Ensenyament, està adreçat a nens i nenes que compleixin una sèrie de requisits. Dins les proves que es fan a 6è de Primària, els alumnes han de tenir "nivell mitjà alt o elevat en totes les matèries lingüístiques com són català, castellà i anglès, segons ha explicat la directora de l'institut Joan Oró, Emma Carreras.

A més, aquest centre té el triple de professors que la majoria de centres amb un nivell adequat per impartir assignatures en aquesta llengua estrangera. És per això que pot tirar endavant aquest projecte pioner a Catalunya.

 

 

Anar al contingut