Barcelona

L'Institut Dexeus de Barcelona ha reconstruït el clítoris de 25 dones en 2 anys

L'Institut Dexeus de Barcelona és l'únic centre de l'Estat on es fan reconstruccions de clítoris a dones que han patit ablació. Una operació que és gratuïta. En gairebé dos anys han passat pel quiròfan 25 dones, totes africanes, i n'hi ha 18 més en llista d'espera. Una d'aquestes dones ha volgut explicar sense embuts el drama de l'ablació i què ha suposat per a ella aquesta operació.

Actualitzat
Després de 39 anys, l'Aissatou ha recuperat el clítoris mitjançant una operació de reconstrucció que ha canviat la seva vida: no només ha redescobert la seva sexualitat, sinó que també ha aconseguit sentir-se una persona completa.

El doctor Pere Barri és l'únic cirurgià de tot Espanya que s'ha format per fer aquest tipus d'intervencions. Tres de cada quatre dones operades recuperen totalment la sensibilitat.

Al Senegal, d'on prové l'Aissatou, la mutilació genital femenina continua sent una tradició força estesa entre algunes tribus, tot i estar prohibida. Ara, ella ha decidit sumar-se a la lluita pels drets de les dones a l'Àfrica i ensenyar la cara per fer arribar el seu missatge a moltes altres que també van ser mutilades i viuen arrossegant aquest tabú. Però, sobretot, l'Aissatou fa una crida a la prevenció per eradicar aquest drama humà.

L'any passat, dins el protocol d'actuació de la Generalitat per prevenir que nenes que viuen aquí viatgessin al seu país per sotmetre's a la mutilació, se'n van detectar 55 casos de risc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut