Barcelona

L'Institut Dexeus celebra els 25 anys del naixement de la primera nena proveta a Espanya

L'Institut Universitari Dexeus commemora el 25è aniversari del naixement de la primera nena proveta a l'estat espanyol, Victòria Ana. En celebrar-se el 25 aniversari del naixement de Victòria Ana s'han publicat unes dades que reflecteixen l'èxit que el tractament de la fecundació artificial ha tingut a Espanya. La impulsora d'aquesta tècnica, Anna Veiga, ha estat nomenada recentment presidenta de la Societat Europea de Reproducció Humana i Embriologia.

Actualitzat
L'Institut Universitari Dexeus commemora el 25è aniversari del naixement de la primera nena proveta a l'estat espanyol, Victòria Ana. Per celebrar l'efemèride ha organitzat un acte en què s'ha explicat l'evolució de les tècniques de fecundació "in vitro" en l'últim quart de segle i els canvis de perfil de la dona.

Aprofitant els 25 anys del naixement de Victòria Anna s'han fet públiques unes dades que reflecteixen l'evolució positiva de la fecundació "in vitro". Espanya és actualment el tercer país d'Europa on es duen a terme més tractaments de fertilitat. L'edat mitjana de les dones que s'hi sotmeten a l'Institut Dexeus és de prop de 37 anys i més d'una quarta part de les pacients supera els 40 anys.

L'artífex principal d'aquella fita científica del 1984 va ser la biòloga catalana Anna Veiga. Actualment és la directora científica del Servei de Medicina de la Reproducció de l'Institut Dexeus de Barcelona i la responsable del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de la capital catalana. En el marc d'un congrés a la ciutat holandesa d'Amsterdam organitzat per la Societat Europea de Reproducció Humana i Embriologia, Anna Veiga en va ser escollida la nova presidenta.
Anar al contingut