Pla general del passadís amb els operaris treballant per enretirar la part del finestral més afectada. Imatge del 14 de novembre a l'Institut P…
Pla general del passadís amb els operaris treballant per enretirar la part del finestral més afectada. Imatge del 14 de novembre a l'Institut Pere Barnils de Centelles. (Horitzontal).

L'institut de Centelles suspèn les classes a causa de les destrosses provocades pel fort vent

ACN Centelles.-L'Institut Pere Barnils de Centelles (Osona) s'ha vist obligat a suspendre les classes aquest dimarts a causa dels desperfectes que van provocar les fortes ventades d'aquest dilluns a la tarda. Les fortes ratxes de vent van causar desperfectes greus en els finestrals de l'edifici i van tombar la part interna d'un mur. La directora del centre, Núria Lázaro, ha explicat que els fets es van produir a la tarda quan ja no hi havia alumnes dins, de manera que no va haver-hi cap ferit. A fi d'evitar riscos pels alumnes, la direcció del centre i els Serveis Territorials d'Ensenyament han decidit suspendre totes les classes d'ESO i Batxillerat. Diverses persones treballen a contrarellotge aquest dimarts per arreglar tots els desperfectes i tenir les aules a punt. El retorn, però, serà progressiu i els 130 alumnes de Batxillerat recuperaran la normalitat demà dimecres mentre que la resta, els 400 alumnes d'ESO, ho farà dijous.

La responsable dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Anna Torruella, ha explicat que de moment, i a l'espera d'una partida extraordinària, s'està retirant la runa i es taparà el finestral i el mur interior malmès pel vent amb pladur. Això, segons ha explicat Torruella, evitarà l'entrada del vent o la pluja i possibilitarà el normal funcionament de la segona planta a partir de dijous, amb les classes de 3r i 4t d'ESO. La intenció del Departament seria que les obres de rehabilitació es poguessin realitzar en el període de vacances nadalenques, amb l'objectiu d'interferir "el mínim possible" en el funcionament del centre. La directora dels serveis territorials ha descartat que els desperfectes fossin a raó de cap problema estructural de l'edifici.La directora, Núria Lázaro, ha explicat que el centre mai s'havia trobat en una situació similar. "La zona està encarada a nord i alguna vegada havíem tingut algun problema pel vent, però mai de tal magnitud", ha destacat. Segons els meteoròlegs locals, en el moment dels fets les ratxes de vent eren d'entre 90 i 100 quilòmetres per hora. En total, a l'Institut Pere Barnils de Centelles fan classe 130 alumnes de Batxilerat i uns 400 d'ESO, que són els afectats directament per les destrosses. Els únics alumnes que han pogut assistir a classe amb normalitat han estat els alumnes dels cicles formatius.

Anar al contingut