Hospitalet de Llobregat

L'Institut Català d'Oncologia té un dels índexs de supervivència al càncer més alts d'Europa

El centre català especialitzat en el tractament del càncer és un dels més potents d'Europa. Així es desprèn de les dades facilitades pels experts reunits aquests dies a Sitges, en el Congrés d'Oncologia Interdisciplinar, que es fa per celebrar el desè aniversari de l'ICO. Les xifres demostren que els pacients amb càncer de mama, de medul·la òssia i leucèmia limfàtica tractats a l'Institut Català d'Oncologia presenten xifres de supervivència superiors a les de diferents hospitals europeus i americans. El centre ha creat el seu propi model d'atenció i ha aconseguit alimentar l'esperança de molts malalts.

Actualitzat
L'Institut Català d'Oncologia, l'ICO, que ara fa deu anys, ha consolidat un sistema que ha permès que els malalts de càncer que s'hi tracten puguin sobreviure molts més anys que els pacients que es tracten a diferents hospitals europeus i americans. En el cas del càncer de mama, per exemple, la supervivència al cap de 5 anys és del 94,5% a l'ICO, mentre que a Europa és d'un 88,2% i al registre americà no supera el 77%.

L'ICO té psicòleg, treballador social i equip d'infermeria, a més dels metges. En total hi treballen 600 professionals. A més, l'Institut Català d'Oncologia ha posat en marxa un programa d'educació sanitària per a pacients i familiars. S'apunten a sessions d'informació on poden compartir i preguntar. El centre també disposa d'una unitat telefònica de suport i atenció continuada per si existeix qualsevol problema. En aquests deu anys, l'Institut Català d'Oncologia ha tractat més de 75.000 malalts de càncer, a l'Hospitalet de Llobregat, i també amb unitats a Girona i Badalona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut