Estats Units

LinkedIn, la xarxa social dels professionals, surt a la borsa dels Estats Units

La xarxa social de contactes entre professionals LinkedIn ha iniciat els tràmits per sortir a borsa després de presentar davant la Comissió de Valors dels EUA una petició per llançar una oferta pública inicial de venda d'accions comunes.

Actualitzat
La companyia ha indicat que encara falta per determinar quantes accions conformaran aquesta oferta, així com el rang de preus, encara que ha assenyalat que part de les accions seran emeses i venudes per LinkedIn, mentre una altra part procedirà de determinats accionistes de l'empresa.

Així mateix, la xarxa social ha informat que ha designat Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch i JP Morgan Securities com a entitats col·locadores de l'oferta, mentre que Allen & Company i UBS Securities actuaran com a comànagers.

Èxit en pocs anys

El llançament a borsa d'aquesta xarxa social d'orientació professional sembla demostrar l'èxit econòmic d'aquests projectes basats en internet. LinkedIn, creada l'any 2002, es posa en funcionament oficial el 2003. Supera els setanta-cinc milions d'usuaris registrats, tot i que la meitat es concentren als Estats Units. A Europa ha tingut un cert èxit la competidora Xing, fundada a Alemanya, que no arriba més enllà dels nou milions de persones adherides. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut