Madrid

L'informe policial constata que el text de la carta lloant ETA publicat per "Gara" l'atribuïa a De Juana

L'informe redactat pel Cos Nacional de Policia recull que el text de la carta llegida dissabte a Sant Sebastià va ser publicat íntegrament pel diari "Gara" i firmat, en aquesta suposada transcripció, per l'expres d'ETA Ignacio De Juana Chaos. Tot i això encara no s'ha acabat la investigació sobre la possible comissió d'un delicte d'enaltiment del terrorisme per part de De Juana, i fonts policials han assenyalat que trigaran un o dos dies a acabar l'informe. L'Audiència Nacional ha obert una investigació i el govern ha assegurat que demanarà a la fiscalia que actuï si es confirma l'autoria del text.

Actualitzat

El govern havia demanat a la policia corroborar l'autoria de la missiva en què es lloava terroristes i que podria constituir un delicte d'enaltiment del terrorisme. La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, havia anunciat que si es confirmava que De Juana Chaos era l'autor de la carta, el govern demanaria a la fiscalia que actués contra l'excap del "comando Madrid".

De Juana Chaos va abandonar la presó d'Aranjuez dissabte passat, però no va acudir a l'homenatge que li van preparar, en què una dona va llegir la carta. Els agents, però, no han pogut identificar la dona que va llegir el text, ja que es va dificultar l'accés policial tallant un carrer.

La carta es va publicar íntegrament diumenge al diari "Gara", on es qualifica de "gran home" terroristes com l'excap d'ETA Txomin. La policia continua elaborant l'informe sobre l'homenatge a l'expres d'ETA.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut