Palma

L'informe del govern balear descarta que la nena de Palma fos víctima d'assetjament

La conselleria expulsa, entre 3 i 5 dies, 7 alumnes per la baralla

RedaccióActualitzat

No va ser un cas de bulling, no va existir intencionalitat prèvia, ni les lesions de la nena evidenciaven cap seqüela física perquè fos traslladada a un hospital. Aquestes i altres conclusions formen part de l'informe de la Inspecció Educativa que ha donat a conèixer la Conselleria d'Educació de les Illes Balears en relació amb la suposada agressió a una menor de 8 anys de l'escola Anselm Turmeda de Palma. La Conselleria d'Educació conclou que la nena va patir els cops en una baralla espontània al pati per una pilota que res té a veure amb un assetjament  ni amb "cap intencionalitat prèvia" i que la menor estava integrada en el centre.

"L'informe de la inspecció descarta completament que es tracti d'un cas d'assetjament i constata que es tracta d'una alumna integrada en el centre, molt estimada tant per alumnes com per professors i amb una evolució acadèmica positiva."

L'informe explica que hi va haver una baralla al final del pati entre alumnes de 8, 9 i 10 anys que jugaven un partit de futbol, entre ells la nena. Quan va sonar el timbre, la disputa per la pilota va provocar l'incident. La nena, que va agafar la pilota, va acabar al terra, amb altres nens a sobre. Un altre nen li va clavar una puntada de peu quan intentava prendre-li una pilota.

A més, els inspectors destaquen que la nena va continuar les classes "amb normalitat" sense mostrar símptomes de les lesions per les quals va ser hospitalitzada. És més, segons l'informe la nena agredida va patir lesions lleus que no coincideixen amb el despreniment de ronyó denunciat per la família.

7 alumnes expulsats entre 3 i 5 dies

Tot i això, el govern considera que la conducta dels nens és greu i ha decidit expulsar cinc alumnes durant cinc dies i dos alumnes més durant tres dies per haver tingut conductes greument perjudicials per a la convivència del centre. A més, han anunciat que reforçaran la vigilància als centres d'una línia durant l'hora del pati.

També demana a la nena de vuit anys, que considera una bona alumna, que torni al centre, si bé li ofereix un canvi d'escola si la familia insisteix a fer-ho.

Finalment, l'informe conclou que els alumnes, que han reconegut la seva participació en els fets, s'han mostrat "molt penedits" i volen transmetre a la seva companya en una carta conjunta que "estan escrivint".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut