Exterior del restaurant de Caldes on hi va haver l'accident
L'advocat del restaurant de Caldes atribueix l'accident de l'inflable a un mal funcionament del motor
Caldes de Malavella

L'inflable de Caldes tenia una de les cremalleres obertes

Es treballa amb la hipòtesi que el castell inflable estava mal muntat i mal subjectat, però la defensa del propietari del restaurant diu que el motor també va fallar

RedaccióActualitzat

Els Mossos continuen investigant l'accident del castell inflable en un restaurant de Caldes de Malavella, a la Selva. L'inflable no estava ben subjectat a terra, no tenia el permís municipal i, a més, segons ha pogut confirmar TV3, tenia una de les cremalleres laterals obertes, com la d'aquest altre inflable. 

 

 

 

Per tant només una tira de velcro tapava un dels forats que serveixen per desinflar-lo. Els Mossos investiguen quina relació pot tenir això amb el fet que l'estructura sortís propulsada prop de trenta metres, i si és possible que en saltar els nens l'aire sortís amb tanta pressió que fes desplaçar el joc.

El propietari de l'inflable es defensa de les acusacions que estava mal muntat i apunta la possibilitat d'un mal funcionament del motor, que hauria fet que s'hi acumulés aire calent a dins. Segons Carles Monguilod, advocat del restaurant Mas Oller, on va tenir lloc l'accident, això hauria pogut provocar un efecte catapulta.

"Podria ser que el motor hagués escalfat l'aire, que l'hagués acumulat a la part de dalt de l'atracció, que hagués anat tensionant l'ancoratge i que en trencar-se de cop l'ancoratge, o ancoratges, perquè no sabem quants n'hi havia de posats, s'hauria provocat un efecte catapulta."

Caldrà veure si els Mossos incorporen aquesta hipòtesi a la investigació.

De fet, es treballa amb la idea que fos una suma de factors els que desencadenessin l'accident. També quin paper va jugar-hi el vent que diumenge bufava, encara que no gaire fort, a Caldes de Malavella.

 

 

L'accident va provocar la mort d'una nena i ferides a 6 infants més. Aquest dimarts un nen d'11 anys i una nena de 7 ferits en l'accident han estat donats d'alta. Continuen ingressats 3 menors, dos al Trueta de Girona i un altre al Parc Taulí, encara en estat greu. 

Per determinar responsabilitats, el Departament d'Interior ja ha obert un expedient informatiu al restaurant. Des del consistori de Caldes s'han decretat dos dies de dol oficial. Cinc dels nens ferits continuen ingressats, però ara ja fora de perill. El nen que està ingressat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell segueix a l'UCI, però estable.

♦ La normativa deixa en els propietaris el control de seguretat dels inflables

L'accident de Caldes de Malavella ha despertat preocupació entre els pares i moltes empreses de lloguer d'inflables ja han rebut anul·lacions de reserves que tenien per aquest cap de setmana. Festes d'aniversari, jornades lúdiques d'equips de futbol o comunions, que han decidit prescindir d'aquestes jocs d'aire, i els han canviat per alternatives com batalles d'espuma o jocs d'aigua. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut