El carril bici projectat a la ciutat índia, comparat amb la xarxa peatonal i de bici de Sant Sebastià (Foto: EFE)
El carril bici projectat a Panaji s'inspirarà en la xarxa basca (Foto: EFE)
Nova Delhi

L'Índia tindrà una ciutat bessona de Sant Sebastià

Una empresa basca guanya un concurs públic per transformar l'urbanisme de la ciutat índia de Panaji, capital de l'excolònia portuguesa de Goa, inspirant-se en la capital guipuscoana.

RedaccióActualitzat
L'Índia aspira a tenir una ciutat inspirada en Sant Sebastià mitjançant la transformació de Panaji, capital de l'excolònia portuguesa de Goa, situada a la costa occidental del país. La consultora d'enginyeria basca LKS ha guanyat el concurs públic per reconvertir aquesta ciutat de 110.000 habitants inspirant-se en l'urbanisme de la capital guipuscoana.

"Serà Donosti el 2025", ha explicat la directora de màrqueting d'LKS a l'Àsia. María Belén Mendizábal, que ha detallat que la transformació inclourà l'habilitació de carrers només per a vianants, la creació de carrils bici, la restauració d'edificis històrics, el sanejament del riu Mandovi o la fusió de zones verdes.

Actualment, la ciutat és coneguda per les platges, el passeig marítim, una vegetació abundant i un ampli patrimoni cultural, a més de ser la seu del festival de cinema més important del país.

El pla també inclou canvis en la gestió dels residus, un dels problemes de la ciutat, i l'aposta pel comerç local.
Anar al contingut