Anantapur

L'Índia acomiada Vicenç Ferrer amb funerals d'estat multitudinaris

Funerals d'estat a l'Índia per acomiadar Vicenç Ferrer, el cooperant català que va morir divendres als 89 anys a causa d'una aturada cardiorespiratòria, tres mesos després d'haver patit una embòlia. Milers de persones han assistit a una austera cerimònia amb rituals de les religions cristiana, hindú i musulmana que s'ha fet a la localitat de Bathalapalli, on l'han enterrat.

Actualitzat
Uns funerals d'estat han acomiadat a l'Índia Vicenç Ferrer, el cooperant català que va morir divendres passat als 89 anys a causa d'una aturada cardiorespiratòria, tres mesos després de patir una embòlia.

A la cerimònia hi han assistit milers de persones que han volgut donar l'últim adéu a Ferrer. Entre els assistents hi havia la seva dona, Anna Ferrer, el seu fill Moncho, la viceconsellera d'Afers Estrangers i Cooperació, Roser Clavell, i el president del Congrés dels Diputats, José Bono.

La cerimònia, de prop de tres hores, ha començat amb una cançó interpretada pels nens dels centres i un discurs de benvinguda a càrrec de Moncho Ferrer. Tot seguit, també s'ha dirigit als assistents la seva viuda, que ha tranquil·litzat tots els assistents. Tots dos han assegurat que la tasca del "Pare", tal com l'anomenen els indis, continuarà.

Les restes de Ferrer les han enterrat al costat d'un hospital de la seva fundació, al petit poble de Bathalapalli, a la regió d'Anantapur, que és on s'han fet els funerals i un dels centres neuràlgics de la seva feina humanitària.

Tres dies de pelegrinatge

Els funerals són la culminació de tres dies de pelegrinatge massiu a la ciutat d'Anantapur, on va quedar instal·lada la capella ardent amb les despulles de Vicenç Ferrer. Des d'aleshores, es calcula que 300.000 persones hi han anat per retre-li un homenatge pòstum.
 
El cooperant català va treballar durant més de 50 anys a l'Índia per ajudar els més desfavorits. Els últims quaranta els va dedicar a la regió d'Anantapur, on va crear la fundació que porta el seu nom. 
Anar al contingut