Torra sobre la decisió de Llarena: "Sabíem que teníem raó i avui tornem a saber-ho"

El president de la Generalitat felicita Puigdemont, Ponsatí, Serret, Puig, Comín i Rovira: "Enhorabona, sou lliures en l'Europa lliure"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest dijous la seva "gran satisfacció" pel que considera "una nova victòria de les forces de la democràcia envers aquest estat espanyol que no hauria d'haver començat mai aquesta persecució judicial".

En declaracions a la premsa abans de participar en la commemoració dels 15 anys de la Taula del Tercer Sector, Torra ha remarcat que la decisió del jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem de retirar les euroordres contra els polítics que són a l'estranger "demostra que no hi ha lloc per a trampes a l'Europa que jutja correctment".

"Per segona vegada, Espanya es veu obligada a retirar la seva euroordre, posant de manifest com entén l'estat espanyol la justícia. Sabíem que teníem la raó i avui tornem a saber que tenim la raó. I és així, perquè tenim la raó."

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha demanat a l'estat espanyol "que sigui conseqüent" amb "les responsabilitats que té". I ha parlat de "malversació":

"Com pensa acabar amb aquesta arbitrarietat de la justícia espanyola? Com pensa rescabalar els ciutadans de la malversació que suposa aquest relat fictici, aquesta persecució absolutament infundada?"

Torra ha començat la seva intervenció adreçant-se al "president Puigdemont", les "conselleres Ponsatí i Serret", els "consellers Puig i Comín", i a "Marta Rovira, secretària general d'ERC" per dir-los: "Enhorabona, sou lliures en l'Europa lliure."

L'independentisme celebra la decisió de Llarena de retirar l'euroordre

Junts per Catalunya celebra la decisió del jutge Llarena de retirar les euroordres contra Carles Puigdemont i els altres dirigents independentistes a l'estranger. JxCat ha reaccionat amb forts aplaudiments durant la reunió del grup, que estava en connexió per videoconferència amb Puigdemont. Diputats i consellers del grup estaven comentant la crisi amb ERC per l'aplicació de la suspensió dels diputats processats.

 

Fonts del grup han indicat que l'expresident ha acollit la notícia amb satisfacció però amb cautela perquè, segons les mateixes fonts, ara correspon fer una anàlisi detallat a l'àmbit jurídic de les conseqüències d'aquest moviment de Llarena.

A través de Twitter, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, s'ha limitat a dir: "Llarena KO".

 

També en el seu compte de Twitter, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, del PDeCAT, ha destacat que la justícia alemanya ha demostrat "està compromesa amb la separació de poders i amb la democràcia."

 

 

Sergi Sabrià: "Nou ridícul internacional de Llarena"

Des d'ERC, Sergi Sabrià i Marta Vilalta han coincidit a considerar que el jutge del Suprem "ha fet el ridícul" en retirar les euroordres, i ha exigit la posada en llibertat immediata "dels presos polítics i exiliats".

El president del grup parlamentari parla del "ridícul internacional de Llarena.

 

La portaveu republicana, Marta Vilalta, afirma que tot plegat demostra la farsa judicial contra l'independentisme".

 

La CUP acusa directament Llarena de prevaricar.  

 

Òmnium Cultural remarca que ha quedat constatat que es tracta d'un judici polític.

 

I des de l'Assemblea Nacional Catalana es parla de "descrèdit" de la justícia espanyol.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut