Evo Morales conversa amb un pilot en una sala de l'aeroport de Viena. (Foto: EFE)
Evo Morales conversa amb un pilot en una sala de l'aeroport de Viena. (Foto: EFE)
La Paz/Viena

L'incident amb l'avió de Morales desferma una greu crisi diplomàtica entre Europa i l'Amèrica del Sud

"El president bolivià ha estat segrestat avui per l'imperialisme", ha afirmat el vicepresident de Bolívia després que diversos països europeus no deixessin aterrar per carregar combustible l'avió de Morales per la sospita que hi viatjava Snowden. Àustria, on finalment ha aterrat l'aparell, ha descartat que Snowden es trobés entre els passatgers.

RedaccióActualitzat
La negativa de diversos països europeus a deixar aterrar per carregar combustible o a sobrevolar l'espai aeri a l'avió d'Evo Morales per la sospita que hi viatjava Snowden ha desfermat una greu crisi entre Europa i Sud-amèrica. El govern bolivià ha qualificat l'acte de "prepotència imperial".

"El president bolivià ha estat segrestat avui per l'imperialisme", ha afirmat el vicepresident de Bolívia, Álvaro Linera.

Veneçuela, l'Equador i Nicaragua han expressat immediatament el seu rebuig al que ha passat amb l'avió de Morales.

El govern de Veneçuela ha qualificat els fets com "una agressió grollera i brutal", mentre que Nicaragua ha parlat de "barbàrie".

Bolívia, amb el suport de l'Equador, ha anunciat que demanarà una reunió extraordinària de ministres d'Afers Estrangers de la Unió de Nacions Sud-americans per analitzar "una ofensa d'aquesta magnitud".

A través del seu compte de Twitter, el president de l'Equador, Rafael Correa, s'ha solidaritzat amb Morales i ha advertit que "el que passa amb Bolívia passa amb tothom".

D'altra banda, el govern austríac ha descartat que Snowden estigui dins l'avió d'Evo Morales. El portaveu del ministeri de l'Interior, Karl-Heinz Grundböck, ha explicat des de Viena que s'han "controlat tots els passaports" de tots els passatgers de l'avió presidencial i que el mateix Morales ha descartat que l'extreballador de la NSA es trobés dins l'aparell. "Ens refiem d'aquestes declaracions", ha postil·lat el portaveu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut