L'incendi, des de Cerbi
L'incendi, des de Cerbi
La Guingueta d'Àneu

L'incendi d'una zona de pastures del Pallars Sobirà ja ha cremat més de 300 hectàrees

El foc s'ha originat en un lloc inaccessible per via terrestre, a més de 2.000 metres d'alçada

RedaccióActualitzat

Ja són 317 les hectàrees de pastures que s'han cremat a la muntanya de Cerbi, al terme municipal de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà. L'incendi va començar dissabte a la tarda en una zona de difícil accés a més de 2.000 metres d'altitud.

Tres helicòpters i quatre avions de vigilància han treballat aquest dilluns descarregant aigua i transportant el personal de terra dels bombers fins al lloc del foc, on l'orografia és molt complicada. Amb l'entrada de l'ocàs, les dotacions s'han retirat del lloc.

També hi ha desplegats una vintena de vehicles terrestres, entre camions i vehicles lleugers, que se centren a transportar efectius, ja que no tenen accés a l'epicentre del foc a causa de l'orografia complicada i que no hi ha pistes d'accés.

Les tasques d'extinció de l'incendi es concentra ara a la cua, on els agents treballen amb eines manuals i maniobres d'ús de foc tècnic per complementar les descàrregues d'aigua dels avions.

El 40% de la superfície afectada pel foc pertany al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

 

L'avís del foc es va rebre abans de quarts de set de la tarda de dissabte a la zona del barranc de Pilàs.

Les flames, de baixa intensitat i amb un front d'uns dos quilòmetres d'amplada, cremen matolls i pastures a la falda del pic de Pilàs i es troben lluny de qualsevol nucli habitat.

L'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, ha afirmat que el foc no és preocupant, perquè està lluny dels nuclis habitats i que, a més, pot "ajudar a netejar i regenerar les pastures en aquesta zona de muntanya". El foc, encara actiu, evoluciona a baixa intensitat i ja ha superat el vessant més escarpat de la muntanya, al qual no es podia accedir en vehicle ni caminant.

Anar al contingut