Vista aèria de la zona afectada per l'incendi de Sant Joan de Labritja (Foto: EFE)
Vista aèria de la zona afectada per l'incendi de Sant Joan de Labritja (Foto: EFE)
Eivissa

L'incendi d'Eivissa està "estabilitzat" i s'espera tenir-lo aviat sota control

"Comencem a respirar tranquils", ha afirmat en roda de premsa la consellera balear de l'Interior en funcions, Pilar Costa, que ha confirmat que des de les 10 hores del matí l'incendi s'ha "estabilitzat" i que s'espera que "en poques hores o pocs dies" ja es pugui dir que està controlat.

Actualitzat
Fa un dia i mig que l'àrea afectada no ha variat, tal com ha confirmat Costa. La zona afectada, per tant, seria d'unes 1.400 hectàrees tot i que el nombre d'hectàrees cremades seria inferior, al voltant d'unes 1.000. La situació és "estacionària", ha afirmat Costa, i l'incendi continua amb el "focus confinat" dins dels seu perímetre, tal com va comunicar la Direcció General d'Emergències. De fet, els vuit mitjans aeris que vigilen la zona han pogut comprovar que al matí de diumenge no hi havia noves zones afectades pel foc. La baixada de les temperatures i l'increment relatiu de la humitat ambiental haurien afavorit el refredament dels focus actius aïllats.

La situació d'estabilitat ha propiciat que s'hagin retirat de la zona 86 militars de la Unitat Militar d'Emergències, 20 especialistes de València i 15 bombers de Catalunya. Tot i això, "no abaixarem la guàrdia", ha manifestat Costa. I considera que la "millora és considerable" ja que el treball dels helicòpters i els hidroavions està funcionant a la "perfecció".

Pel que fa a les persones que no tenien ni llum ni telèfon a la cala Sant Vicenç, s'han tornat a activar els serveis, cosa que permet començar a normalitzar la situació. En el cas de les carreteres afectades, s'hi mantindran els controls per afavorir la seguretat de les persones i facilitar les tasques dels efectius i vehicles d'emergència que són a la zona.

Anar al contingut