Eivissa

L'incendi d'Eivissa continua "més o menys estable" però encara no està controlat

El foc que crema des de dimecres a la serra de Morna, al nord d'Eivissa, comença a estabilitzar-se gràcies a la feina que s'ha fet aquest divendres i a les condicions ambientals favorables: el vent ha deixat de bufar tan fort i fa més humitat. Aquest divendres al matí s'han pogut reallotjar els 700 turistes que aquest dijous es van haver d'evacuar d'un hotel per precaució, però no els 300 veïns de la zona, que continuen sense poder tornar a casa. En total, 20 dispositius aeris i 500 efectius, entre personal aeri i terrestre, estan treballant en l'extinció del foc, que s'estima que ja ha cremat unes 1.500 hectàrees. Aquest dissabte, s'espera que les condicions ambientals encara siguin més favorables per a l'extinció, amb vent feble i una baixada de les temperatures.

Actualitzat
Aquest divendres s'han desplaçat fins a l'illa efectius dels Bombers de la Generalitat per col·laborar en l'operatiu, i en les pròximes hores està previst que s'hi incorporin un centenar més de militars, que se sumaran als 300 que ja van arribar aquest dijous. També la Generalitat Valenciana contribuirà a l'operatiu amb vehicles i agents forestals que s'espera que arribin a l'illa en les pròximes hores.

Les últimes estimacions fetes per tècnics de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) assenyalen que el foc afecta una superfície aproximada d'entre 1.400 i 1.500 hectàrees, amb un perímetre d'uns 20 quilòmetres de longitud. De totes maneres, els serveis d'emergència han aclarit que dins d'aquesta àrea hi ha zones que es troben intactes, motiu pel qual el total d'hectàrees cremades podria ser inferior.

El balanç de desallotjats és ja d'uns 300 veïns de la zona entre Portinatx i cala Sant Vicenç, els quals encara no han pogut tornar a casa. El foc també ha fet que més de 1.800 abonats es quedessin sense llum, i encara hi ha unes 400 persones sense subministrament.

Des del sector hoteler, s'assegura que l'incendi no ha afectat negativament el nombre de reserves efectuades.

L'home detingut com a presumpte autor del foc ja és als jutjats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut