Els Bombers han aconseguit estabilitzar gairebé tot el front del foc
Els Bombers han aconseguit estabilitzar gairebé tot el front del foc
La Guingueta d'Àneu

L'incendi de pastures que crema des de dissabte a la Guingueta d'Àneu ja ha afectat prop de 600 hectàrees

Les tasques dels equips d'extinció se centren a assegurar el front i impedir que el foc es revifi

RedaccióActualitzat

L'incendi de pastures que crema des de dissabte a la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, ha afectat fins ara 567 hectàrees de vegetació. Els Bombers de la Generalitat treballen des de dissabte en les feines d'extinció i contenció del foc, declarat a més de 2.000 metres d'altitud, en una zona d'accés difícil.

Una gran part del perímetre de l'incendi, que té més de 16 quilòmetres, està estabilitzat, però encara hi ha uns 750 metres actius que poden avançar a la nit. És per aquest motiu que el foc encara no està completament estabilitzat. Les tasques dels equips d'extinció se centren a assegurar el perímetre i impedir que el foc es revifi.

Els incendis d'aquest tipus en alta muntanya són més habituals entre el gener i el març, però la sequera ha estat un factor determinant en aquest foc. En aquest cas, els bombers pretenen confinar el foc a la vall de Cerbi perquè no amenaci cap nucli de població. L'incendi afecta, això sí, la zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu, on s'han cremat un centenar d'hectàrees.

Anar al contingut