Llançà

Un incendi crema 12,5 hectàrees de vegetació a Llançà

Al llarg de la nit, tres dotacions han remullat i inspeccionat la zona afectada pel foc, just al costat de l'estació de tren

RedaccióActualitzat

A les 20.14 hores del vespre d'aquest diumenge, els Bombers de la Generalitat van donar per controlat l'incendi que, des del migdia, afectava una zona de vegetació forestal a Llançà, a l'Alt Empordà. Es preveu que el fort vent continuï fins dimarts, cosa que dificultarà les feines d'extinció total. Cal recordar que a les 18.23 ja s'havia donat el foc per estabilitzat.

A la zona, aquest diumenge va bufar una forta tramuntana, amb cops que van superar els 90 quilòmetres per hora, cosa que va impedir que els mitjans aeris poguessin treballar. A Portbou es va arribar a ratxes de vent de fins a 140 quilòmetres hora.

En l'extinció de l'incendi hi van arribar a treballar fins a 25 vehicles de bombers. Al llarg de la nit, tres dotacions han remullat i inspeccionat la zona afectada pel foc. Segons els Agents Rurals, l'incendi hauria cremat 12,5 hectàrees de vegetació, a tocar de l'estació de tren de Llançà.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l'avís del foc es va rebre cap a les 13.15, en una zona d'arbustos i matolls baixos pròxima a la bassa d'en Joanet i al veïnat de Setcases. Es va desallotjar preventivament la gent que era a la zona d'horts, camps i barraques.

Segons l'alcalde de Llançà, Guillem Cusí, tot apunta que en una de les barraques que hi ha als horts s'hi va fer foc, i aquest va ser el detonant. Allà hi havia dues persones, que no el van poder apagar. En un primer moment, l'alcalde va recomanar a la gent que no es mogués de casa pel perill d'inhalar fum.

A la nit de diumenge es va restablir la circulació a l'R-11, que havia quedat afectada, per falta de corrent elèctric, entre Figueres i Portbou. També s'havia restringit l'accés a la infraestructura.

Protecció Civil va recomanar durant els moments de màxim perill no acostar-se a la zona de l'incendi:

Fins al lloc també s'hi van desplaçar efectius del cos dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris de Protecció Civil.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut