Pego

L'incendi de la Vall d'Ebo ja està perimetrat i els desallotjats han pogut tornar a casa

L'incendi es va originar quan un home de 80 anys feia una crema de rostolls que es va descontrolar

RedaccióActualitzat

Els bombers han continuat remullant durant tota la nit el perímetre de l'incendi a la Vall d'Ebo, a la Marina Alta, on des de divendres al vespre ja no es veu flama, per bé que encara no està controlat.

Els veïns de Pego que van ser desallotjats ja han pogut tornar a casa seva.

La situació es va tranquil·litzant, després de dia i mig amb un foc descontrolat que ha cremat més de 1.700 hectàrees, ha afectat tres municipis, i ha deixat tres ferits. Es tracta de dos militars que participaven en l'extinció i de l'home suposadament responsable del foc, que té cremades a les mans.

Dijous, amb un nivell d'alerta 3 per risc d'incendis, la prohibició de fer foc, 40 graus de temperatura i vent fort i sec, el pagès, de 80 anys, va cremar rostoll i el foc se li va descontrolar. El jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Els veïns continuen indignats pel temps que van tardar els bombers a atacar el foc, i sobretot, per aire. La Generalitat Valenciana ho ha justificat pel fet que l'espessa fumera de l'incendi hauria posat en risc els pilots.

 

L'incendi ha afectat sobretot els municipis de la Vall d'Ebo, Pego i l'Atzúbia. En les primeres hores el foc va ser d'una gran virulència, ajudat per les altes temperatures i el vent de ponent. Una trentena de cases escampades per la muntanya van ser desallotjades preventivament i almenys dues van quedar afectades per les flames.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut