Un mitjà aeri sobrevola la zona de l'incendi a la Guingueta d'Àneu aquest 31 d'octubre del 2016. Pla general. (Horitzontal)
Un mitjà aeri sobrevola la zona de l'incendi a la Guingueta d'Àneu aquest 31 d'octubre del 2016. Pla general. (Horitzontal)

L'incendi d'alta muntanya al Pallars Sobirà ha cremat més de 300 hectàrees, la majoria pastures

ACN La Guingueta d'Àneu.-L'incendi d'alta muntanya que afecta la zona de la Guingueta d'Àneu ja ha cremat més de 300 hectàrees, segons han indicat els Bombers de la Generalitat. La majoria de la superfície cremada són pastures. Aquest matí s'han incorporat a la zona quatre mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, dels quals són ho han fet a les nou del matí i els altres dos ho han fet cap al migdia ja que no s'han pogut enlairar abans des de la base d'Òdena a causa de la boira densa. A la zona també hi ha tres helicòpters que transporten el personal de terra fins al lloc de l'incendi i donen suport en les descàrregues d'aigua.

(En aquesta notícia s'ha actualitzat el nombre d'hectàrees afectades per l'incendi) Les tasques d'extinció es concentren a la cua de l'incendi i els bombers hi treballen amb eines manuals, maniobres amb l'ús de foc tècnic si és necessari, i amb les descàrregues dels mitjans aeris. A la zona de la cua-flanc dret es treballa per tancar l'incendi progressant, amb eines manuals i el suport de mitjans aeris, cap al cap. El flanc dret l'incendi, que ja va arribar a la carena, es troba en recorregut descendent per una paret vertical molt rocosa on no s'hi pot accedir, al Serrat Estanyero. A la zona de la cua-flanc esquerre, al Coll de Cerbí i on el foc està més actiu, els bombers hi treballen també sobretot amb eines manuals i suport de l'aigua dels mitjans aeris per tal de poder-lo ancorar i evitar que s'obri cap a les valls. El flanc esquerre també va arribar a dalt de la carena.Al cap de l'incendi, que es troba a la zona del Pic dels Pilars, l'orografia també és molt complicada, i el foc, que ahir va carenar la muntanya, està aturat i no avança.Segons els Bombers, l'incendi es troba allunyat de nuclis de població o d'explotacions agrícoles o ramaderes i, per tant, no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.

Anar al contingut