L'habitació on vivia l'imam de Ripoll aquest dissabte després de l'escorcoll dels Mossos (ACN)
L'habitació on vivia l'imam de Ripoll aquest dissabte després de l'escorcoll dels Mossos (ACN)
Ripoll

L'imam de Ripoll, possible còmplice de la cèl·lula jihadista d'Alcanar

Els Mossos han escorcollat aquesta matinada el pis de Ripoll on vivia Abdelbaki Es Satty, que està desaparegut des de dimarts i que se sospita que podria haver mort a Alcanar

RedaccióActualitzat

Els Mossos han entrat a les 12 de la nit en un quart pis del carrer Sant Pere de Ripoll, on vivia Abdelbaki Es Satty, de 40 anys i que ha exercit d'imam a la localitat. Els Mossos sospiten que Es Satty podria estar relacionat amb la cèl·lula jihadista d'Alcanar que va cometre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

L'escorcoll ha durat unes 3 hores i s'han emportat, sobretot, material informàtic. Els Mossos també han recollit mostres d'ADN de l'imam per comparar-lo amb les restes humanes trobades a les restes de la casa d'Alcanar, per si fos una de les dues persones mortes en l'explosió de dimecres.

 

Qui ha obert la porta del pis als Mossos ha estat el principal ocupant del pis, que ha explicat que va llogar una habitació a Es Satty fa quatre mesos i que mai havia detectat senyals que pogués estar radicalitzat.

L'home, que no ha volgut dir el seu nom als periodistes, ha explicat que Es Satty ja no exercia d'imam a Ripoll i que dimarts li va dir que se n'anava de viatge al Marroc, on tenia dona i fills. Des de llavors no ha tornat a tenir notícies seves.

Una colla d'amics de Ripoll

Altres veïns de l'edifici han dit que no hi havien vist mai els presumptes terroristes abatuts ni al sospitós que segueix fugat, Younes Abouyaaqoub, i que vivia amb la seva família al carrer Santa Magdalena de Ripoll.

Gairebé tots els considerats presumptes integrants de la cèl·lula jihadista d'Alcanar vivien a Ripoll i eren amics de fa temps. De fet, quatre d'ells compartien adreça: els germans Driss i Moussa Oukabir i els també germans Omar i Mohamed Hychami vivien en dos pisos del mateix edifici del carrer Antoni Gaudí de la població.

 

 

 

Anar al contingut