Ajuntament de Diegem, Bèlgica, on Es-Satty havia viatjat diverses vegades
Ajuntament de Diegem, Bèlgica, on Es-Satty havia viatjat diverses vegades

L'imam de Ripoll disposava a Bèlgica d'una cobertura més important del que es creia

L'alcalde de Diegem-Machelen ha parlat amb TV3 sobre el pas de l'imam de Ripoll per la seva ciutat

Actualitzat

Jean Pierre de Groef, alcalde de Diegem-Machelen, municipi situat a tocar de Brussel·les, ha parlat amb TV3 sobre el pas de l'imam de Ripoll per la seva ciutat.

De Groef ha explicat que el president de la mesquita de Diegem a la qual havia anat l'imam es va posar en contacte amb la policia local per avisar de l'arribada d'Es-Satty.

Segons el responsable del centre de culte, Es-Satty no parlava ni francès ni flamenc, condicions necessàries per predicar a la zona. Només parlava castellà i àrab. A més, no va presentar cap documentació que acredités la seva condició d'imam.

Pierre de Groef explica que la policia local es va posar en contacte amb la policia espanyola (no concreta amb quin cos policial), per demanar referències d'Es-Satty, però assegura que la resposta que va arribar, al cap de tres mesos, indicava que no hi havia informació que fes sospitar de radicalització.

"El president de la mesquita va avisar la nostra policia local, que es va posar en contacte amb la policia federal Belga. La policia local ens va dir- i el meu homòleg,  l'alcalde de Vilvoorde, ho confirma- que es va posar en contacte amb la policia espanyola. El resultat d'aquest contacte arriba després de tres mesos. Rebem notícies però no hi ha evidències que apuntin a cap vinculació amb el radicalisme."

La Fiscalia belga ha obert una investigació i les primeres dades que es coneixen indiquen que Es-Satty disposava d'una cobertura a Bèlgica, en forma d'allotjaments i de contactes, més sòlida del que es pensava en un primer moment.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut