Golf de Mèxic

L'"Ike" puja a la categoria 2 de camí cap a Texas

El contacte amb les aigües càlides del golf de Mèxic ha enfortit l'huracà "Ike", que ha ascendit de la categoria 1 a la 2 en l'escala de Saffir-Simpson, que en té 5. El cicló avança cap a Texas amb vents sostinguts de 155 quilòmetres per hora. El Centre d'Huracans dels Estats Units ja havia previst que l'"Ike" guanyés poder destructor a mesura que avancés cap al sud de l'estat de Texas. El fenomen encara es pot fer més violent i, de fet, un dels moments més complicats podria ser divendres a la nit, quan l'huracà esdevingui un cicló de gran intensitat abans de tocar les costes texanes.

Actualitzat
Haití ha estat potser la zona més castigada per la còlera de l'"Ike". A l'illa caribenya han mort almenys una seixantena de persones, que se sumen a les que van deixar els altres dos huracans, i arriben a gairebé un miler de víctimes mortals.

Cuba ha pogut resistir una mica millor les 48 hores que va trigar l'huracà a travessar l'illa, però tot i això hi han mort 4 persones. Les destrosses materials també són molt importants. Encara no n'hi ha xifres oficials, però la televisió cubana mostra milers de cases, infraestructures i camps destrossats.

Davant l'avís d'huracà i com a mesura de precaució, el govern cubà va procedir a l'evacuació d'un milió de persones, entre les quals hi havia molts turistes. A hores d'ara, Cuba ha desactivat l'alerta d'huracà però manté la de tempesta tropical a les províncies de Pinar del Río i l'illa de la Juventud. També a la ciutat de l'Havana, on moltes edificacions velles no han pogut suportar l'embat dels forts vents. Algunes zones de la ciutat fa més de 24 hores que estan sense electricitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut