Barcelona

Lídia Pujol acobla música i Shakespare en el seu nou espectacle al Grec

Lídia Pujol, cantant i actriu, s'ha embarcat ara en un nou projecte que, una vegada més, transita entre el concert i l'espectacle teatral. L'espectacle s'ha estrenat a la plaça del Rei, dins el Festival Grec, i combina la música i el teatre; tot al voltant de Shakespeare. Lídia Pujol demostra tenir una varietat enorme de registres, ja que es mou bé en el terreny de la música i també en el món del teatre o la poesia.

Actualitzat
Lídia Pujol és una veu d'espectacles intimistes i audiències de paladar exquisit. El seu últim muntatge estrenat ahir a la plaça del Rei demana ser assaborit a poc a poc. Ella fa de mestre de cerimònies i dalt l'escenari l'acompanya Ariodant, una formació especialitzada en música antiga. Junts s'han proposat traslladar el públic al segle XVII, el segle de Shakespeare.

Shakespeare és una font inesgotable d'inspiració i per això ara Lídia Pujol s'ha apropat a l'univers del clàssic a través de la música popular de la seva època.

L'exercici de recerca musicològica ha estat intens. Flauta, clavicèmbal, llaüt, viola de gamba són els instruments que permeten recuperar els sons populars del segle de Shakespeare, la música que s'escoltava i s'interpretava en aquella època.

Música i paraules. Lídia Pujol s'encarrega de posar veu, recitada o cantada, en català o en anglès, a una selecció de fragments teatrals shakespearians.
Anar al contingut