Líders territorials i antics dirigents es van posicionant en el conflicte obert al PSOE

Iceta reitera el suport a Sánchez, Ximo Puig afirma que els dimissionaris no són "una banda", Fernández Vara demana una gestora "no contaminada" i José Bono reclama una nova direcció

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha tornat a fer seva aquest dijous al migdia la proposta de Pedro Sánchez de fer primàries i congrés en els pròxims mesos. Interrogat pels periodistes després de la sessió de matí del debat de confiança de Puigdemont, Iceta ha afirmat que és un procés obert i que ja es veurà "si hi ha altres propostes i altres candidats":

"Ara hi ha divergències profundes que estan a la vista de tot, i que des del meu punt de vista només es poden solucionar donant la paraula i el vot als militants, que són els autèntics titulars del projecte socialista, són als quals ens devem i són ells els que han de treure o donar confiança. I la proposta del congrés és la que em sembla més raonable."

Iceta, que s'ha declarat contrari a les dimissions com a solució per a res, també s'ha mostrat optimista pel que fa al futur del PSOE. Segons ha dit, no tem que el partit es trenqui, i ha recordat que en els seus 137 anys d'història ha hagut de superar situacions molt més dures que aquesta.

Fernández Vara demana una gestora "no contaminada"

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha reclamat aquest dijous a Zafra que es formi una comissió gestora que convoqui un congrés extraordinari. Fernández Vara, que és un dels dirigents territorials que més activament s'ha posicionat en contra de Pedro Sánchez, ha precisat que aquesta comissió l'han de formar gent amb actitud constructiva:

"El partit necessita una gestora no contaminada en la qual no hi siguem els que hem estat en el procés. És hora de comptar amb gent que sigui capaç d'unir i cosir."

 

Ximo Puig: "No som una banda, això va de posicions polítiques"

El president de la Generalitat Valenciana i líder dels PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha intervingut aquest dijous des de València en el conflicte obert al si del seu partit, i ho ha fet intentant asserenar els ànims. Puig, que és un dels 17 dimissionaris de l'executiva del partit, ha apostat per "tendir ponts i no cavar més la fossa", i això s'ha de fer amb un "diàleg sensat".

Puig també ha defensat el grup de dimissionaris de l'executiva federal dient que "no són una banda", i que la seva dimissió no és un acte agressiu:

"Això no va de grups, va de posicions polítiques."

De tota manera Puig, que no ha especificat quines són aquestes posicions polítiques enfrontades, no s'ha estat de criticar la direcció encapçalada per Pedro Sánchez, que ha qualificat d'incapaç de dialogar:

"Com algú pot pretendre formar un govern amb 20 o 25 organitzacions i no pot parlar amb els seus presidents autonòmics?"

Segons Puig ara hi ha "un debat obert en canal" al PSOE, i ha criticat que es vulgui fer un "congrés exprés" que no solucionarà els "problemes de fons de la socialdemocràcia espanyola.

José Bono intervé des d'Amèrica

L'exministre socialista i expresident del Congrés José Bono també ha intervingut aquest dimecres en la guerra oberta al si del seu partit. Bono ha dit des de Bogotà que cal escoltar "aquells que han tingut i tenen el suport majoritari dels ciutadans", referint-se a Felipe González i als presidents autonòmics, que "han sabut acostar-se a la població":

"Aferrar-se al càrrec, des del meu punt de vista, ni és intel·ligent ni és decorós. Cal canviar el rumb en el meu partit, perquè estem anant de derrota en derrota i cada derrota és pitjor que l'anterior."

Bono no ha volgut criticar obertament Pedro Sánchez, però ha reclamat una nova direcció pel partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut