Interior de la Borsa de Madrid en una imatge d'arxiu. (Foto:EFE)
Interior de la Borsa de Madrid en una imatge d'arxiu. (Foto:EFE)
Madrid

L'Ibex tanca amb pèrdues d'un 2,94% en un context de caigudes a les borses europees

La borsa espanyola ha acabat la jornada amb una reculada que l'ha acostat al nivell dels 8.300 punts, afectada sobretot pel retrocés de la banca, que haurà de fer una reserva extraordinària per fer front a hipotètics impagaments del sector de la construcció i l'immobiliari. L'Ibex-35 ha perdut un 2,94%.

RedaccióActualitzat
La caiguda del selectiu espanyol d'aquest dijous és la més important de les últimes quatre setmanes i ha anat acompanyada també de descensos generalitzats a les borses europees. Així, la Borsa de Milà ha perdut un 3,65%, i la de París, un 1,5%. Més moderades han estat les baixades de les borses de Londres, d'un 0,7%, i de Frankfurt, amb un descens del 0,4%.

La prima de risc espanyola ha arribat aquest dijous als 377 punts bàsics, un llindar provocat pels dubtes sobre la solvència dels bancs europeus.

El rerefons d'aquest comportament són les declaracions del ministre d'Economia i Competivitat, Luis de Guindos, que ha admès en una entrevista al "Financial Times" que el sector bancari espanyol necessita 50.000 milions d'euros més per afrontar impagaments de les constructores i immobiliàries. A banda d'això, el govern espanyol ha anunciat que la Seguretat Social ha tancat el 2011 amb un dèficit del 0,06%.




Anar al contingut