Imatge de la Borsa de Madrid.
Imatge de la Borsa de Madrid.
Madrid

L'Ibex tanca amb guanys i esquiva la rebaixa de S&P gràcies a les bones dades dels Estats Units

La borsa espanyola ha tancat amb una pujada del 0,87% després que l'agència Standard & Poor's ha rebaixat la nota del deute sobirà espanyol al llindar del bo porqueria. L'impuls a les cotitzacions l'ha donat l'economia nord-americana, on s'ha registrat una disminució de les peticions de prestacions per desocupació.

RedaccióActualitzat
La borsa espanyola ha aconseguit esquivar la rebaixa de la nota del deute sobirà de l'agència Standard & Poor's (S&P) i ha tancat amb una pujada del 0,87%, situant-se per sobre del 7.700 punts. Les pèrdues anuals freguen el 10%. La prima de risc s'ha relaxat fins als 426 punts bàsics.

L'impuls a les cotitzacions l'han donat les bones dades dels Estats Units, on s'han reduït les peticions de les prestacions per desocupació. L'optimisme ha contagiat la resta de borses europees, que han tingut més bons resultats que l'Ibex-35. La que més ha pujat ha estat París amb un 1,42% seguida de Milà, amb un 1,26%, Frankfurt amb un 1%, i Londres amb un 0,92%. Les dades econòmiques d'Alemanya, que creixerà només un 1% el 2013, han pogut llastar una mica la sessió.

La notícia que S&P situava al llindar del bo porqueria el deute sobirà espanyol s'ha notat a l'obertura del selectiu espanyol. El dia començava amb pèrdues de gairebé un punt i la prima s'enfilava fins als 441 punts bàsics. Animat per la resta de mercats europeus, l'Ibex reduïa les pèrdues a la meitat a mitja sessió. A aquesta recuperació hi han pogut contribuir les declaracions del president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, que ha destacat l'estabilització que ha viscut en les últimes setmanes la prima de risc espanyola i els bons resultats de les exportacions del país. Això, segons Van Rompuy, mostra que s'ha agafat el bon camí cap a la recuperació. El president del Consell també ha avançat que la setmana que ve proposarà als caps d'Estat i de govern la possibilitat de crear uns pressupostos per a l'eurozona.

L'obertura de Wall Street en positiu ha acabat d'animar la borsa espanyola, que, en consonància amb la resta de mercats europeus, ha tancat amb guanys.


Anar al contingut