Madrid

L'Ibex pateix la baixada més gran des del gener i queda per sota dels 10.400 punts

La tendència baixista de Wall Street, les males dades de Wall-Mart i el descens de la producció industrial als Estats Units han arrossegat els principals parquets europeus

Actualitzat

L'índex Ibex-35 ha caigut aquest dimarts un 2,35%, la baixada més gran dels darrers tres mesos i la segona d'aquest 2014, i s'ha situat en els 10.365 punts, per sota de la barrera dels 10.400. Sacyr, Banc Sabadell, IAG, Gamesa, Fomento o el Banc Popular han perdut més d'un 5% i l'únic valor que ha resistit en verd ha estat Viscofan.

La tendència baixista de Wall Street, les males dades de Wall-Mart i el descens de la producció industrial als Estats Units han arrossegat els principals parquets europeus, que han registrat descensos, tot i que menors als de la borsa espanyola. En aquest costat de l'Atlàntic, les dades del PIB de països europeus com Itàlia o França també han contribuït a aquesta baixada.

A més, aquest dijous a la tarda s'han revolucionat els inversors, especialment en els mercats perifèrics, amb un document que deia que els estrangers amb determinats bons grecs haurien de pagar un impost, una mesura que ha estat desmentida pel govern grec.

La prima de risc puja un 14%

Mentrestant, la prima de risc espanyola s'ha enfilat una altra vegada fins als 170 punts bàsics, un nivell que no veia des de finals de març, després d'un augment d'un 14% al llarg de la jornada d'aquest dijous. L'indicador ha pujat un total de 22 punts, en passar de 148 punts a l'inici de la sessió fins als 170.

La prima de risc s'ha mantingut més o menys estable fins a l'obertura de Wall Street, moment a partir del qual ha començat a pujar, afectada per les caigudes de les borses.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut