Madrid

L'Ibex-35 tanca la setmana amb una pujada del 4,82%, la segona escalada més forta de l'any

Els parquets borsaris han afrontat la recta final d'una setmana convulsa amb la notícia que Europa ha decidit prohibir les operacions en curt en algunes borses, entre les quals l'espanyola, per intentar frenar les pràctiques especulatives. I aquesta mesura ha estat ben acollida pels mercats, especialment els bancs, que es veuen molt afectats per aquestes maniobres que malmeten la seva cotització.

Actualitzat
A Europa, malgrat que els principals parquets han obert la sessió en negatiu, amb descensos que han rondat el mig punt, a mig matí han canviat la tendència i han començat a pujar fins a arribar a uns nivells poc habituals.

Tant és així que la Borsa de Madrid ha tancat la darrera sessió de la setmana amb una pujada del 4,82%, que s'ha convertit en la segona més forta de l'Ibex-35 des de l'inici d'any. Animat pel fort repunt de la banca i el comportament positiu de Wall Street, el selectiu espanyol s'ha situat a la cota dels 8.647,3 punts. Aquesta remuntada experimentada dijous i divendres ha permès a l'Ibex-35 reduir a la mínima el descens que acumulava de tota la setmana, que finalment s'ha establert gairebé en taules, en el saldo negatiu de 0,27%. D'altra banda, la prima de risc ha descendit fins els 265 punts bàsics, la xifra més baixa des del 6 de juliol.

Unes crescudes similars s'han registrat a París i Milà. El parquet francès ha tancat amb guanys per segon dia consecutiu i ha avançat un 4,02%. El seu principal indicador, el CAC-40, ha quedat en 3.213,88 punts, l'endemà d'ascendir un 2,89%. Per la seva banda, la borsa italiana ha baixat la persiana a l'alça, i ha deixat el seu índex selectiu, el FTSE Mib, al 4%, fins a col·locar-se amb 15.888,61 punts.

L'índex DAX 30 de la Borsa de Frankfurt ha marxat de cap de setmana amb una pujada de 200,08 punts, un 3,45%, fins a les 5.997,74 unitats. Finalment, Londres, Lisboa i Zuric també han tancat amb uns guanys del 3, el 3,02 i el 4,37%, respectivament.

Aquest matí, els mercats asiàtics han tancat amb pèrdues, tot i que moderades.

Wall Street obre amb empenta


La Borsa de Nova York ha obert aquest divendres a l'alça i també ha tancat en números verds. L'índex Dow Jones d'Industrials, el seu principal indicador, ha tancat amb una pujada de l'1,13% i suma dues jornades d'ascensos per primera vegada en un mes.

El selectiu S&P 500 guanya un 0,35%, mentre que l'índex compost del mercat Nasdaq ascendeix al 0,68%.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut