Madrid

L'Ibex-35 tanca amb pèrdues del 4,56%, la caiguda més important des del 2012

La prima de risc espanyola s'ha enfilat fins als 156 punts bàsics

RedaccióActualitzat

La preocupació sobre què passarà amb Grècia s'ha expressat a les borses de tot el món. Els parquets europeus són dels més malparats davant de l'amenaça dels efectes que pugui tenir la crisi grega.

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Ibex-35, ha tancat amb pèrdues del 4,56%, la caiguda més important des de l'agost del 2012, i ha perdut els 11.000 punts. El selectiu espanyol havia començat la sessió amb un descens del 5,25%. Al cap d'unes hores ha moderat les pèrdues fins al 3,5%, però ha tornat a baixar fins a superar el 4% al tancament.  

Els bancs i les constructores han estat els principals damnificats. El Santander ha liderat les pèrdues i s'han enfonsat un 6,7%. El BBVA ha caigut un 6%. Repsol, Inditex, Iberdola i Telefònica han estat altres de les empreses que han registrat més pèrdues.

La prima de risc espanyola, que va acabar la setmana passada amb 120 punts bàsics, ha tancat en els 155 punts bàsics després d'arribar fins als 162 punts aquest dilluns.

Les pèrdues als parquets europeus han estat generalitzades i liderades pels bancs. El PSI-20, l'índex portuguès, ha retrocedit un 5,22%, seguit de la Borsa de Milà, que ha tancat amb un retrocés del 5,1%. París ha perdut un 3,74% i Frankfurt un 3,56%. Londres ha estat una de les més ben parades tot i haver caigut prop d'un 2%. 

Les borses asiàtiques no han anat gaire millor i també han tancat amb pèrdues entre un 3% i un 5%. En el cas de Tòquio, l'índex Nikkei ha tancat amb unes pèrdues del 2,88%.

Wall Street ha tancat també una forta caiguda. El Dow Jones d'industrials, el seu indicador principal, ha caigut un 1,95%, arrossegat després de la ruptura de les negociacions de Grècia amb els seus creditors. El mercado Nasdaq ha baixat un 2,40%.

 

El neguit també s'ha deixat notar en el mercat de divises. L'euro ha perdut posicions respecte del dòlar i la moneda única s'intercanviava a 1,1185 dòlars. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut