Madrid

L'Ibex 35 i les borses europees es disparen davant la baixada dels tipus dels EUA

L'anunci de la Reserva Federal de retallar els tipus d'interès mig punt i situar-los a l'1% ha estat ben rebuda als parquests europeus. L'Ibex 35 ha tancat consolidant els increments registrats durant tota la sessió d'aquest dimecres, amb un repunt del 9,42%, la segona pujada més gran de la història. La resta de parquets europeus, llevat de Frankfurt, que ha baixat un 0,3%, també han tancat amb increments destacats. París ha remuntat un 9%, i Londres, un 8%. La borsa de Nova York ha moderat el seu ascens, i el Dow Jones ha finalizat la sessió amb un 0,8% negatiu.

Actualitzat
La remuntada espanyola s'explica gràcies a l'augment dels grans bancs, amb el Santander al capdavant. Els títols de l'SCH han pujat un 14,3%, mentre que els del BBVA s'han revalorat un 13,96%.

L'índex Nikkei, de la borsa de Tòquio, ha tancat amb una clara tendència alcista i ha avançat un 7,7%. La increïble pujada de l'11% de dimarts a Wall Street, motivada pels rumors de la rebaixa dels tipus d'interès, s'ha traspassat a aquest dimecres a Europa. Els parquets del vell continent s'han disparat a l'alça, llevat de Frankfurt, que s'ha avançat a la retallada de la Reserva Federal però ha mantingut la pujada fins al tancament.

Aquest rebot arriba després de sis dies consecutius de caigudes contundents, especialment al mercat espanyol. Cap a les 12 del migdia l'Ibex-35, el principal indicador espanyol, ja s'havia disparat un 7%, fins als 8.457 punts. Finalment, l'ascens ha estat del 9,42%, que l'ha situat en 8.650 punts, la segona pujada més gran de la història.
Anar al contingut