Barcelona

L'Ibex-35 cau un 4% en una jornada negra a les borses europees

Jornada negra a les borses mundials. La publicació de les vendes minoristes als Estats Units del mes de desembre, que han caigut gairebé un 3%, i la fallida de la tecnològica canadenca Nortel han arrossegat els principals índexs mundials. A Europa, la principal caiguda s'ha registrat a Londres, on el FTSE ha perdut gairebé un 5%. A Frankfurt i París, el Dax i el Cac 40, respectivament, han perdut més d'un 4,5%. La borsa espanyola no n'ha estat una excepció, i per sisè dia consecutiu ha tancat amb pèrdues. L'Ibex-35 s'ha vist arrossegat per les caigudes de la banca, especialment el Santander, i de les constructores, i ha perdut els 9.000 punts, fins a un 4,03%.

Actualitzat
Aquesta caiguda és la més forta des de l'1 de desembre, quan l'Ibex va caure el 4,49%, la primera davallada de l'any. Només dos títols s'han salvat dels números vermells: Grifols, que ha pujat un 3,75%, i Banesto, que ha guanyat un 1,92%. Banc Santander i la constructora Ferrovial, amb caigudes del 7,72% i del 6,26%, han estat les accions més castigades. Banc Sabadell i Criteria han baixat un 4,28% i un 3,53%, respectivament. Pel que fa a Wall Street, la situació no és millor. El Dow Jones i el Nasdaq han perdut, aquest vespre, un 3%.

A l'altra banda de l'Atlàntic les coses no han anat gaire millor. Wall Street ha tancat amb una caiguda de gairebé el 3%. Citigroup ha estat un dels destacats de la jornada, ja que protagonitzat el descens més acusat.

La caiguda de les vendes als EUA i les pèrdues del Deutsche Bank fan caure la borsa

La situació de crisi ha fet que els nord-americans s'ho hagin pensat dues vegades a l'hora de comprar durant les festes. I això ha quedat reflectit en les xifres que ja s'han conegut. Durant el mes de desembre, les vendes als Estats Units van caure gairebé un 10%. Això, juntament amb el fet que el Deutsche Bank ha presentat els resultats del 2008 amb unes pèrdues de gairebé 4.000 milions d'euros, ha enfonsat les borses europees.
Anar al contingut