Madrid

L'Ibex-35 cau un 2,22% i se situa en el nivell més baix des del febrer després del "no" grec

Als Estats Units, Wall Street també ha obert amb pèrdues, tot i que inferiors a les europees

RedaccióActualitzat

Jornada complicada als mercats mundials, amb caigudes generalitzades a les borses europees. El principal selectiu de la borsa espanyola, l'Ibex-35, ha tancat amb una caiguda del 2,22% fins a situar-se en el seu nivell més baix des del mes de febrer. L'endemà del 'no' de Grècia a les condicions del rescat dels creditors, l'Ibex ha tancat sessió en 10.540 punts.

Amb la prima de risc a l'alça, situada en 161 punts bàsics, el principal indicador espanyol ha perdut 239,70 punts, la qual cosa ha fet perillar els guanys acumulats al llarg de l'any. Tots els grans valors de l'Ibex han acabat el dilluns en negatiu: el BBVA ha perdut un 3,25%, Repsol un 2,78%, el Santander un 2,28%, Telefónica un 2,27%, Iberdrola un 2,07% i Inditex un 1,73%.

Pel que fa a les principals places europees, a mitja sessió ampliaven les caigudes de l'obertura. La més perjudicada era la borsa italiana, amb l'FTSE de Milà perdent un 4,03%. A la resta d'Europa, el CAC de París retrocedia un 2,01%, el DAX de Frankfurt al voltant de l'1,52% i Londres és de moment la que en surt menys mal parada, amb una pèrdua del 0,76%.

Wall Street obre a la baixa

Mentrestant, als Estats Units, Wall Street també ha obert amb pèrdues, tot i que inferiors a les europees. El principal índex de la borsa nord-americana, el Dow Jones d'Industrials, ha obert la sessió amb una baixada d'un 0,55%, fins a 17.633,27 enters. El selectiu S&P 500 perdia un 0,62%, i el Nasdaq, un 0,78%.

Als parquets asiàtics, Tòquio i Hong Kong han tancat la sessió quan ja se sabia el resultat del referèndum grec, i han tancat en negatiu. El Nikkei ha començat perdent un 2,4% i ha acabat amb un 2,08%. A Hong Kong, les pèrdues han superat el 3%, i durant la sessió ha anat millorant la tendència.

També cal estar pendents del canvi de l'euro, que ara mateix continua just per sobre d'un dòlar amb deu centaus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut