L'huracà "Patricia" fa història al Pacífic, amb un rècord de baixa pressió i vents de 325 km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà "Patricia" trenca rècords al Pacífic oriental. En poques hores ha assolit la categoria 5, la màxima de l'escala de Saffir-Simpson. A mig matí de divendres portava vents sostinguts de 325 km/h, amb ràfegues superiors. Pot arribar a la costa mexicana amb aquesta intensitat, i per això és un huracà potencialment catastròfic, el més perillós mai registrat a Mèxic des que hi ha dades (1949).

"Patricia" va fer un salt espectacular dijous, quan va passar de tempesta tropical a huracà de categoria 5. Amb dades de divendres a mig matí, "Patricia" ha assolit el rècord històric de pressió baixa al Pacífic oriental, amb una pressió central mínima estimada de de 880 hPa.

L'huracà es mou en direcció al nord nord-oest a uns 17 km/h. El Centre Nacional d'Huracans preveu que mantingui la categoria fins aterrar a la costa de l'Estat de Jalisco, aquesta nit.

Amb aquesta perspectiva, es preveuen acumulacions de pluja d'entre 200 i 300 mm, amb màxims puntuals de fins a 500 mm als estats de Jalisco, Colima, Michoacán i Guerrero. Aquestes pluges suposen una greu amenaça de d'inundacions sobtades i esllavissades de fang.

Pel que fa a l'estat de la mar, la maror ciclònica pot ser extremadament perillosa. S'esperen inundacions costaneres significatives a les proximitats del lloc d'impacte.

Un dels indrets més importants pròxims al lloc d'aterratge previst és Puerto Vallarta. Es pot seguir l'evolució del temps actual des d'aquesta web de càmeres del temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut