Els campaments de refugiats, imatge de la feble Haití des del terratrèmol del gener del 2010. (Foto: Reuters)
Els campaments de refugiats, imatge de la feble Haití des del terratrèmol del gener del 2010. (Foto: Reuters)
Port-au-Prince

L'huracà "Irene" no es conforma a malmetre Haití i causa les dues primeres víctimes mortals a la república

Dues persones han mort per culpa de l'huracà "Irene" a Haití, després que aquesta setmana les pluges han inundat cases, tallat carreteres, provocat despreniments de terra i arrasat camps de cultiu, segons ha informat l'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCAH).

Actualitzat
La seva portaveu, Emmanuelle Schneider, ha afirmat que, segons han explicat les autoritats haitianes, gairebé 1.000 persones han estat evacuades i traslladades a centres d'emergència. No obstant això, a hores d'ara, les alertes emeses des la petita república caribenya ja no estan vigents.

L'"Irene", que ha colpejat també les illes Bahames, es dirigeix cap als Estats Units, on s'ha declarat l'estat d'emergència en cinc estats de la costa est del país per fer front de manera més efectiva als danys que pugui deixar el cicló.

La Missió d'Estabilització de l'ONU a Haití ha mobilitzat 12.000 efectius per si es produïa una situació d'emergència. A més, l'ONU té preparades més de 100.000 tendes de campanya i lones, reserves de menjar suficient per alimentar 500.000 persones durant un mes i subministraments mèdics per atendre 10.000 haitians també durant 30 dies, per respondre a una hipotètica crisi humanitària.

El present s'acarnissa amb a Haití

Haití encara no s'ha recuperat del devastador terratrèmol que el gener del 2010 va causar la mort de més de 200.000 persones i va obligar a desplaçar-se'n 2,3 milions. Tanmateix, la situació va empitjorar després del pas de l'huracà "Thomas", que el novembre passat va ocasionar inundacions generalitzades que van desencadenar una greu epidèmia de còlera.
Anar al contingut