Santo Domingo

L'huracà "Earl" enfila cap a les costes de Carolina del Nord amb vents de més de 200 km/h

L'huracà "Earl" es dirigeix cap a les costes de Carolina del Nord, als Estats Units, després de passar per Puerto Rico, la República Dominicana i Haití sense causar grans destrosses materials. L'"Earl" té categoria 4 a l'escala d'intensitat Saffir-Simpson, que en té 5, i presenta vents sostinguts de més de 200 quilòmetres per hora. El Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units en segueix l'evolució i afirma que encara és d'hora per saber si mantindrà la seva força en els pròxims dies.

Actualitzat
L'ull de l'huracà "Earl" ha passat per Puerto Rico, la República Dominicana i Haití. Avança a una velocitat de 22 quilòmetres per hora en direcció a les costes de Carolina del Nord.

Pel que fa a la tempesta tropical "Fiona", el Centre Nacional d'Huracans alerta que es podria enfortir en els pròxims dies. De moment, presenta vents de 65 quilòmetres per hora i se situa a uns 500 quilòmetres de les illes de les Petites Antilles, per on, segons la previsió, hi passarà aquest dimecres.

La temporada de ciclons a l'Atlàntic va començar l'1 de juny passat i acaba el 30 de novembre. Fins al moment, s'han format sis tempestes tropicals, inclosa la "Fiona", i tres huracans, dos dels quals van assolir categoria quatre.

Els experts adverteixen que aquest any la temporada serà activa i s'esperen entre 14 i 20 tempestes i entre 8 i 12 huracans que podrien afectar els Estats Units, el Carib, l'Amèrica Central i el golf de Mèxic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut