L'Hotel Cala Jóncols posa en marxa una vinya pròpia que recupera la varietat autòctona del lledoner roig

Roses (ACN).- L'Hotel Cala Jóncols, situat al bell mig del Cap de Creu, celebra el 60è aniversari inaugurant una vinya pròpia. En menys d'una hectàrea s'han plantat 4.000 ceps -els impulsors l'han batejat com 'la vinya més petita de Catalunya'- i recupera la varietat autòctona del lledoner roig que, tot i que habitualment se'n fa garnatxa, es farà servir per a vi blanc. Tot el procés s'ha fet a mà i de manera biodinàmica, el que significa que s'ha aplicat un mètode que inclou un calendari astronòmic a l'hora de plantar i veremar. Es preveu que en tres anys es pugui fer la primera verema (3.000 ampolles) i l'objectiu dels impulsors és construir un celler al mateix hotel per fer tot el procés a la vora del mar.
L'Hotel Cala Jóncols posa en marxa una vinya pròpia que recupera la varietat autòctona del lledoner roig

L'Hotel Cala Jóncols posa en marxa una vinya pròpia que recupera la varietat autòctona del lledoner roig

Roses (ACN).- L'Hotel Cala Jóncols, situat al bell mig del Cap de Creu, celebra el 60è aniversari inaugurant una vinya pròpia. En menys d'una hectàrea s'han plantat 4.000 ceps -els impulsors l'han batejat com 'la vinya més petita de Catalunya'- i recupera la varietat autòctona del lledoner roig que, tot i que habitualment se'n fa garnatxa, es farà servir per a vi blanc. Tot el procés s'ha fet a mà i de manera biodinàmica, el que significa que s'ha aplicat un mètode que inclou un calendari astronòmic a l'hora de plantar i veremar. Es preveu que en tres anys es pugui fer la primera verema (3.000 ampolles) i l'objectiu dels impulsors és construir un celler al mateix hotel per fer tot el procés a la vora del mar.