Imatge de la reunió entre l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el 3 de no…
Imatge de la reunió entre l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el 3 de novembre de 2016. (Horitzontal)

L'Hospitalet i la Generalitat s'emplacen a treballar conjuntament per afavorir l'arribada de noves empreses al municipi

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, s'han emplaçat aquest dijous a treballar conjuntament per afavorir l'arribada de noves empreses al municipi. Un dels espais que volen potenciar, per exemple, és el polígon Pedrosa situat al Districte Econòmic de la ciutat, un espai "central" a cavall de la ciutat de Barcelona i l'Hospitalet que acull l'area@8, una zona d'alta connectivitat on s'ubica la major concentració de data centers de tot Catalunya. Després de visitar dues empreses del polígon, el conseller Baiget ha posat en valor la feina que està fent l'Ajuntament de L'Hospitalet per captar noves empreses d'alt valor afegit al municipi i s'ha ofert a "facilitar-ho" també des del Govern. Així, per exemple, ha apuntat que des de la conselleria d'Empresa es treballarà per garantir serveis de qualitat i bona connectivitat als polígons industrials com el de Pedrosa. "Quan institucions i empreses col·laborem és quan avancem com a país", ha reblat.

Acompanyat de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha fet una visita oficial aquest dijous a l'Hospitalet com abans havien fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i les conselleres de Governació, i d'Ensenyament, Meritxell Borràs i Meritxell Ruiz, en el marc de la comissió bilateral entre ambdues institucions.La jornada ha començat amb una reunió a l'Ajuntament amb l'alcaldessa i l'equip de govern municipal on s'han tractat els projectes de futur de la ciutat de l'Hospitalet. Aquí, Baiget ha volgut recordar que l'Hospitalet "és la segona ciutat de Catalunya i una ciutat amb molt futur".Posteriorment, la comitiva s'ha desplaçat al polígon Pedrosa per visitar dues empreses, una a Barcelona i una a l'Hospitalet. Aquí, Núria Marín ha posat en valor que el polígon Pedrosa "és un espai central" a cavall de la primera i la segona ciutat del país i a tocar de l'aeroport del Prat i del Port de Barcelona. Un espai econòmic, ha afegit, "molt dinàmic" i amb empreses d'alt valor afegit que creen ocupació de qualitat i perspectives de futur per als veïns i veïnes de la ciutat. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que per progressar és important que les institucions, de la mà del món empresarial, col·laborin per crear les millors condicions per avançar i créixer com a país. Amb aquest objectiu, Baiget s'ha compromès a treballar amb l'Ajuntament de l'Hospitalet per afavorir l'arribada e noves empreses tant al polígon Pedrosa com a d'altres espais que el consistori està promocionant per rebre noves empreses. Marín, al seu torn, ha destacat que Generalitat i consistori han de treballar plegats perquè les empreses "aterrin i es desenvolupin" al polígon Pedrosa perquè "és un espai molt potent". " És evident que els ciutadans necessiten que treballem plegats des de les institucions i de la mà del teixit empresarial perquè és la millor forma d'avançar i de donar més oportunitats als ciutadans que ho necessiten", ha afegit.

Anar al contingut