El model de cotxe elèctric que es vol implantar a l'Hospitalet de Llobregat (Esprit Connecting Transport)
El model de cotxe elèctric que es vol implantar a l'Hospitalet de Llobregat (Esprit Connecting Transport)
L'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet apostarà el 2018 per un Bicing de cotxes elèctrics

El projecte està finançat per la UE amb 8 milions d'euros

RedaccióActualitzat

L'Hospitalet de Llobregat participa en un projecte europeu que està desenvolupant el disseny d'un vehicle elèctric d'ús compartit que tindrà un funcionament similar al Bicing de Barcelona. L'objectiu d'aquest projecte, anomenat Esprit, és enllaçar els transports públics de les ciutats amb les zones amb menys cobertura. Aquest sistema es provarà de manera pilot durant el mes de maig del 2018 a les ciutats de Glasgow, Lió i l'Hospitalet de Llobregat. El projecte ha estat possible gràcies als 8 milions d'euros que la Unió Europa (UE) ha aportat com a finançament, una despesa integrada dins del programa Horitzó 2020.

Principalment, aquests vehicles facilitaran el trasllat des de les estacions de metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies fins al punt de destí, cosa que donarà una alternativa prou atractiva a l'ús del vehicle privat.

El model de vehicle elèctric ha estat especialment dissenyat per a aquest projecte i té la característica que pot anar integrat en un tren de carretera, fins a ser un màxim de 8 vehicles, 7 dels quals són remolcats pel primer, per tal d'obtenir una redistribució eficient de flotes.

 

Anar al contingut