Imatge de les bosses amb collarins que s'han instal·lat al tronc de 47 pins de l'Hospitalet per evitar el descens de les erugues. (Horitzo…
Imatge de les bosses amb collarins que s'han instal·lat al tronc de 47 pins de l'Hospitalet per evitar el descens de les erugues. (Horitzontal)

L'Hospitalet aplica tractaments innovadors per prevenir l'aparició de la processionària del pi

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha començat a aplicar diferents tractaments innovadors per combatre l'aparició de la processionària del pi, un lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres i que pot ocasionar problemes a les persones i als gossos pels pèls urticants de les erugues. Tot i que les actuacions es fan al llarg de l'any, és cap els mesos de febrer i març quan s'intensifiquen els tractaments ja que és quan les erugues baixen dels arbres formant les característiques processons. En aquesta campanya preventiva, que arriba als 2.314 pins i cedres de la ciutat, es lluita contra la processionària amb la col·locació d'esquers amb feromones, un tractament biològic i actuacions d'endoteràpia, un tractament de baix impacte ambiental injectat al tronc.

Com a novetat, aquest any s'han instal·lat bosses amb collarins als troncs de 47 pins, un tractament només físic que impossibilita el descens de les erugues al terra al quedar atrapades a l'interior de la bossa. També s'han instal·lat 50 caixes niu per a mallerengues, unes aus que s'alimenten d'aquests insectes, en una altra alternativa ecològica als tractaments tradicionals.A banda d'aquestes actuacions preventives, quan es detecten nius de processionàries als arbres, es procedeix a la seva retirada i eliminació per minimitzar els possibles danys provocats per les erugues.L'Ajuntament de l'Hospitalet demana la col·laboració ciutadana en la detecció i localització de nius de processionària als arbres dels parcs i carrers del municipi per fer més efectiva la lluita contra aquestes erugues. Per això, es pot trucar gratuïtament al Telèfon d'incidències i manteniment a la via pública (VIA): 900 28 29 30.

Anar al contingut