Hospital de la Vall d'Hebron
Hospital de la Vall d'Hebron
Barcelona

L'Hospital Vall d'Hebron admet que ha rebut 150 pacients més a urgències durant el macropont

Aquest cap de setmana diversos usuaris han denunciat a les xarxes una situació de col·lapse a l'hospital; mentre el centre diu que dos de cada tres casos es podrien atendre en ambulatoris

RedaccióActualitzat

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha reconegut en un comunicat que aquests últims dies ha tingut 150 pacients més respecte a les xifres habituals del servei d'Urgències, la qual cosa n'ha saturat el servei. El dia de més afluència va ser el dilluns 5 de desembre, quan van ingressar-hi 367 persones.

"Durant el període del macropont comprès entre els dies 5 i 11 de desembre hi ha hagut un increment de 150 pacients més per damunt de la xifra habitual".

En qualsevol cas, tots han estat atesos i han rebut el tractament adequat, i aquest dilluns la situació ja es normalitzarà, segons ha explicat a Catalunya Ràdio Anna Ochoa de Echegüen, directora assistencial de la Vall d'Hebron.

Tot i això, a hores d'ara l'hospital intenta alleugerir la saturació del servei d'Urgències, on aquest dilluns 80 pacients, ja diagnosticats, esperen l'ingrés, 55 dels quals segueixen a les habitacions d'Urgències i la resta als boxs i a lliteres als passadissos del servei.

Dos de cada tres atesos es podrien tractar en centres de proximitat

L'Hospital Vall d'Hebron ha assegurat també que dues de cada tres persones ateses a Urgències tenen patologies menors que es podrien tractar en centres de proximitat, de manera que ha recomanat a les persones que aquests dies necessitin anar a urgències, que, "malgrat que Vall d'Hebron els atendrà i està a la seva disposició", tenen l'opció de beneficiar-se dels ambulatoris.

Aquest cap de setmana, usuaris d'Urgències de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona es queixaven a través de les xarxes socials de la situació de col·lapse del centre.

Anar al contingut