Girona

L'Hospital Josep Trueta de Girona haurà d'indemnitzar un home que va quedar coix després d'una operació de ronyó

L'Hospital Josep Trueta de Girona i l'Institut Català de Salut (ICS) hauran d'indemnitzar un pacient que va quedar coix després d'una operació de ronyó. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els ha condemnat a pagar-li 126.000 euros perquè considera que hi va haver "mala praxi" durant l'operació. Els fets van passar el 2003, quan, durant una intervenció a l'hospital, van tallar per error un nervi de la cama esquerra del pacient i el van deixar parcialment paraplègic.

Actualitzat
En el postoperatori, el pacient i denunciant, un home de 54 anys, va detectar una paràlisi de la cama esquerra i poc després es va confirmar que la causa havia estat el tall del nervi durant la intervenció.

Des de l'ICS neguen que la lesió tingués l'origen en l'operació però els metges forenses contrasten aquesta versió i asseguren que l'home no tenia cap antecedent previ.

Basant-se en aquests informes, el tribunal considera que la lesió no es pot considerar un risc inherent a la intervenció quirúrgica que li van fer, i obliga l'Hospital Trueta, i, de retruc, l'ICS, a indemnitzar-lo amb 126.000 euros.




Anar al contingut