Barcelona

L'Hospital del Mar presenta l'ampliació, parada cinc anys per les retallades

En la primera fase de la remodelació de l'hospital, s'incorporen grans millores en els serveis d'urgències, de radioteràpia i d'obstetrícia

RedaccióActualitzat

Jornada de portes obertes al nou edifici de l'Hospital del Mar de Barcelona. Els veïns no han faltat a la cita i han escoltat amb interès les explicacions dels professionals sobre les noves instal·lacions.

 

Els 15.877 m² nous, repartits en un edifici de quatre plantes, comportaran millores notables en els serveis d'urgències, de radioteràpia i d'obstetrícia.

És la primera fase del projecte de remodelació, que ha costat 76 milions d'euros. 42 els ha aportat la Generalitat i 34, l'Ajuntament de Barcelona. De fet, el projecte va estar parat cinc anys per les retallades i les obres es van reprendre amb diners de l'Ajuntament.

Les noves joies de l'hospital són dues màquines d'última generació per fer radioteràpia:

 

Ara, el servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital de l'Esperança es trasllada a l'Hospital del Mar i, així, tota l'atenció oncològica estarà al mateix centre.

Està previst que les noves àrees s'obrin de manera esglaonada. Les Urgències obriran dimarts que ve. Els boxs passen de ser de dues persones a ser individuals i la superfície es multiplica per tres.

 

Per la gerent de l'hospital, Olga Pané, és la resposta a una llarga demanda:

"Era molt complicat treballar en les condicions en què estàvem treballant. Sobretot els pacients, que rebien l'assistència en unes condicions que no eren les correctes."

Els tractaments de radioteràpia començaran dos dies més tard, el 25 de maig.

Les noves urgències d'obstetrícia i ginecologia es posaran en marxa el mes de setembre. El servei incorpora millores per donar cabuda a altres maneres d'atendre el part. Qui ho vulgui podrà tenir un part no medicalitzat i també fer la fase de dilatació en un medi aquàtic, en una banyera com aquesta:

 

A més, hi haurà dos quiròfans nous. Encara no hi ha calendari, però, ni finançament per a les pròximes fases de l'ampliació de l'hospital, que preveuen la construcció de dos edificis bessons de cinc plantes que permetrien una gran incorporació de llits.

 

 

 

 

Anar al contingut