Toni Comín, conseller de Salut amb Francesc Deulofeu i Fontanillas, alcalde de Sant Celoni i un dels responsables de l'Hospital de Sant Celoni …
Toni Comín, conseller de Salut amb Francesc Deulofeu i Fontanillas, alcalde de Sant Celoni i un dels responsables de l'Hospital de Sant Celoni el 3 de maig de 2017. (horitzontal)

L'Hospital de Sant Celoni estrena urgències pediàtriques i un servei de videoconferència amb metges de Granollers

ACN Sant Celoni.-L'Hospital de Sant Celoni disposa a partir d'aquesta setmana d'un nou servei d'atenció d'urgències pediàtriques. La posada en marxa d'aquest servei ha estat possible gràcies a un acord amb l'Hospital de Granollers, de forma que disposarà d'una antena de professionals de pediatria d'aquest centre i es complementarà amb un sistema de videoconferència que permetrà als metges fer consultes i diagnòstics remots en horari de nit. Amb aquesta acció es millora l'atenció pediàtrica urgent de la població del Baix Montseny i es dóna resposta a una demanda llargament reivindicada en aquest territori i liderada per l'entitat Mares del BaixMontseny. L'Hospital de Sant Celoni dóna servei a 20 municipis, on hi ha una població infantil de 17.000 persones. El conseller de Salut, Toni Comín, ha inaugurat el nou servei aquest dimecres i ha explicat que l'objectiu de la conselleria és que aquest model pugui anar-se implantant a altres equipaments catalans.

El nou servei estarà operatiu els caps de setmana i festius i oferirà una assistència durant el dia amb un pediatra i una infermera que es desplaçaran des de Granollers. A més, durant la nit, els metges de família de Sant Celoni disposaran del sistema de videoconferència per fer consultes a pediatres de la capital vallesana, obrint la porta que puguin realitzar diagnòstics telemàtics. El conseller de Salut, Toni Comín, ha explicat que aquest suport remot al diagnòstic i el tractament és una experiència nova en aquest entorn que permet transportar la imatge del pacient en temps real i la transmissió de veu i fitxers d'informació clínica. "La filosofia d'aquest model és posar en xarxa tots els dispositius assistencials que garanteixen l'atenció al costat però amb el màxim coneixement possible", ha assegurat Comín que ha dit que d'aquesta forma es garanteix "la màxima qualitat assistencial amb la màxima proximitat". El nou servei ha comptat amb una inversió de 350.000 euros i suposa un increment de personal a Granollers i Sant Celoni. "Els caps de setmana i festius hi haurà un pediatra i una infermera a Sant Celoni i a Granollers durant les nits hi haurà mig professional més que garantirà que aquest suport de videoconferència no col·lapsa el sistema de pediatria".Una reivindicació del territoriComín ha apuntat que amb aquesta aposta es dóna resposta a una demana molt reivindicada a la zona del Baix Montseny. "Hi havia una mobilització popular i ciutadana que de forma creativa havia reclamat aquesta reivindicació", ha explicat Comín referint-se a l'entitat Mares del Baix Montseny. Per la seva banda, Zoraida Díaz, portaveu d'aquest col·lectiu, ha assegurat que es tracta "d'una victòria una mica agredolça" perquè el col·lectiu demanava urgències pediàtriques les 24 hores. "De moment hem aconseguit caps de setmana i festius via telemàtica", ha comentat. Així mateix ha explicat que seguiran treballant en aquesta línia i ha afirmat que faran un seguiment de l'atenció que reben les famílies per poder valorar el resultat d'aquest servei. "Hem de veure si és suficient per la població del Baix Montseny", ha considerat.En el darrer any el col·lectiu Mares del BaixMontseny ha portat a terme diferents accions com la recollida de més de 5.000 signatures, portar la problemàtica al Síndic de Greuges, entrevistar-se amb diferents grups polítics representats en el Parlament i una manifestació el passat mes d'abril en què hi van participar al voltant de 350 persones. A més, diversos ajuntaments del Baix Montseny han aprovat mocions de suport en els plens.

Anar al contingut