Mataró

L'Hospital de Mataró obre un laboratori per a la investigació de malalties relacionades amb l'aparell digestiu

L'Hospital de Mataró ha inaugurat el laboratori d'investigació de malalties hepàtiques i digestives. La nova instal·lació ha de ser capdavantera en la recerca sobre trastorns com ara el del budell irritable. El laboratori, d'uns 100 metres quadrats, està situat al segon soterrani de l'hospital.

Actualitzat
El nou laboratori s'ha pogut construir gràcies a la col·laboració entre el Consorci Sanitari del Maresme i la xarxa d'investigació CIBERehd, una xarxa que té com a finalitat la promoció i col·laboració en la recerca científica, la millora en el coneixement biomèdic i la transferència d'aquest coneixement a la societat. Aquest grup ha cofinançat el projecte amb una aportació econòmica de 180.000 euros. L'objectiu és investigar les alteracions de la motilitat i la secreció gastrointestinal, unes malalties molt prevalents que es manifesten de diverses maneres.

L'any 2008 el Consorci Sanitari del Maresme es va incorporar al CIBERehd, cosa que els ha permès treballar amb els grups més competitius en recerca d'aquesta especialitat de tot l'estat espanyol.

El grup de treball està constituït per investigadors de l'Hospital de Mataró i del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Anar al contingut