La unitat de pal·liatius cobreix des de nounats fins a majors d'edat
La unitat de pal·liatius cobreix des de nounats fins a majors d'edat

La Vall d'Hebron crea una unitat de cures pediàtriques pal·liatives a domicili

La unitat, que funciona des del mes de juny, atén el pacient i dona suport físic i emocional a les famílies

RedaccióActualitzat

La Vall d'Hebron ha ampliat el servei de cures pal·liatives a domicili, per a tots els nens terminals o crònics. Personal mèdic i d'infermeria atén el pacient i dona suport físic i emocional a les famílies.

Un pediatre i una infermera de l'hospital formen el nou equip, que es complementa amb un psicòleg i un treballador social, aportats per fundacions. Atenen casos de menors amb malalties oncològiques, neurològiques o d'altres tipus, que limiten la vida dels nens i en alguns casos són irreversibles. La unitat de pal·liatius cobreix des de nounats fins a majors d'edat que encara arrosseguen malalties pediàtriques i ho fan al lloc on millor se sent el pacient: a casa o a l'escola.

L'equip té cura del malalt, però també de les necessitats de les famílies que passen per aquestes situacions. Es treballa en col·laboració amb els metges de primària de cada cas, que són els que millor coneixen els pacients. El pediatre Andrés Morgernstern destaca que "la mort d'un infant encara és un tema que costa de tractar".Quan un dels pacients mor, la unitat també acompanya la família durant el dol i vetlla per identificar possibles trastorns com ara el dol patològic.

De mica en mica, es vol anar dotant aquesta unitat de més recursos i arribar a oferir el servei 24 hores al dia, 365 dies a l'any. Queda per tancar un acord amb una fundació que permetria tenir més professionals i ampliar el servei, com ja passa en altres hospitals com a Sant Joan de Déu, Sant Pau i el Parc Taulí de Sabadell.

Anar al contingut