Barcelona

L'Hospital Clínic ha fet vuit operacions de canvi de sexe

L'Hospital Clínic de Barcelona ja ha dut a terme vuit operacions de canvi de sexe des de finals del 2008. Ho ha anunciat la consellera de Salut, Marina Geli, que ha confirmat que el Clínic aspira a ser el centre de referència d'aquesta intervenció. De fet, Geli ha assegurat que Barcelona i Màlaga seran les úniques ciutats de l'Estat on la sanitat pública oferirà aquesta operació. Segons fonts hospitalàries, de les vuit operacions de canvi de sexe que s'han fet fins ara, cinc han estat vaginoplàsties, per passar d'home a dona, i tres, metaidoplàsties, per convertir una dona en home.

Actualitzat
La consellera de Salut ha explicat que aquestes primeres operacions "les hem finançat nosaltres, però esperem que més endavant les financiï el Ministeri de Sanitat, perquè si som centre de referència, tindrem pacients de tot Espanya".

Marina Geli ha afegit que les intervencions s'han fet, de moment, amb caràcter experimental i amb pacients amb disfòria de genère, en què no es correspon la identitat sexual amb les característiques físiques del cos.

Al Clínic hi funciona, des del 1986, una unitat de trastorns d'identitat de gènere. Fins ara, la sanitat pública només donava als pacients tractament hormonal i atenció psicològica. Fonts del Clínic han explicat que hi ha un centenar de persones que esperen un canvi de sexe. L'hospital preveu fer, cada any, entre quinze i vint operacions finançades per l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut